ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας με τις συχνές ερωτήσεις (FAQ) σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα σχετικά με την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση των ασφαλείας συστημάτων που προσφέρουμε. Εάν δεν βρείτε την απάντηση που ψάχνετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

1. Γιατί πρέπει να τοποθετήσω σύστημα ασφαλείας;

Πως θα ήταν άραγε οι ζωές όλων μας εάν δεν υπήρχε φόβος όταν πέφτουμε για ύπνο, όταν κάνουμε μπάνιο, όταν βλέπουμε μία ταινία το βράδυ ή ακόμα και όταν βρισκόμαστε κάπου μακριά από το σπίτι μας; Καθημερινά αντιμετωπίζουμε δεκάδες προβλήματα, σίγουρα κανείς από εμάς δεν θέλει να αγωνιά και για την ασφάλειά του. Η προστασία της περιουσίας μας αλλά και της οικογένειας μας δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα της καθημερινότητάς, γι’ αυτό η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, πλέον έχει γίνει επιτακτική ανάγκη για όλους μας.

2. Είναι εύκολος ο χειρισμός ενός συναγερμού;

Ο χειρισμός του συναγερμού οφείλει να είναι εύκολος και αυτό γιατί απευθύνεται σε κάθε έναν από εμάς, χωρίς διακρίσεις ηλικίας. Δεν χρειάζεται να έχετε κλίση προς την τεχνολογία, το μόνο πράγμα που χρειάζεται κανείς να θυμάται είναι ο προσωπικός κωδικός του. Τα πιστοποιημένα και βραβευμένα προϊόντα της AXXON SECURITY, είναι φιλικά προς τον χρήστη καθώς στόχος της εταιρείας μας, είναι η άμεση ασφάλεια χωρίς δυσκολίες ή περίπλοκες εφαρμογές.

3. Γιατί πρέπει να προηγηθεί η σωστή μελέτη του χώρου για ένα αποτελεσματικό σύστημα ασφαλείας;

Για να είναι ένα σύστημα ασφαλείας 100% αποτελεσματικό, πρέπει να γίνει μελέτη από πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό για τη σωστή καταγραφή των τρωτών σημείων του χώρου.

4. Πως κοστολογείται η εγκατάσταση ενός συστήματος;

Το κόστος ενός συστήματος ασφαλείας προσαρμόζεται ανάλογα με τη μελέτη του χώρου, το μέγεθος του, τα «ανοίγματα» του και τις γενικές ανάγκες κάλυψής του.

5. Τι συντήρηση χρειάζεται ο συναγερμός;

Η μόνη συντήρηση που χρειάζεται ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας είναι η αντικατάσταση των μπαταριών ανάλογα με τον προβλεπόμενο χρόνο. Τα προϊόντα της AXXON SECURITY έχουν εγγύηση λειτουργίας 2 έτη και η ενημέρωση για το χρόνο αλλαγής των μπαταριών γίνεται από το προσωπικό εταιρείας. Σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των μπαταριών προβλέπεται από την εταιρεία μας και ο γενικός έλεγχος του συστήματος έτσι ώστε να είστε βέβαιοι για την σωστή του λειτουργία.

Η σύνδεση με το Κέντρο Λήψεων Σημάτων, είναι το Α και το Ω σε μία εγκατάσταση συναγερμού και αυτό γιατί παρέχει υπηρεσίες και δυνατότητες που μας επιτρέπουν να έχουμε επίγνωση της κατάστασης του χώρου μας 24ώρες το 24ωρο. Για παράδειγμα, σε περίπτωση διάρρηξης υπάρχει άμεση επικοινωνία και ενημέρωση των υπευθύνων καθώς και επικοινωνία με την άμεσο δράση. Άλλες εξίσου σημαντικές υπηρεσίες είναι η ενεργοποίηση των 24ωρων παροχών πυροσβεστικής, ασθενοφόρου και αστυνομίας (button ανάγκης) καθώς και η ενεργοποίηση κωδικού ενέδρας (για περίπτωση αφοπλισμού κατόπιν εξαναγκασμού). Τέλος, γίνεται ενημέρωση για τυχόν τεχνικά προβλήματα του χώρου (διακοπή ρεύματος, τηλεφώνου κλπ.) ολόκληρο το 24ωρο.

7. Γιατί πρέπει να συνδέσω το συναγερμό με τη σταθερή τηλεφωνία; Και τι γίνεται εάν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει παροχή αυτής;

Πλέον δεν είναι αναγκαία η ύπαρξη σταθερής τηλεφωνίας για την ασφάλεια της επικοινωνίας με το κεντρικό σταθμό καθώς μία σύνδεση μέσω επίγειου internet (router) ή σύνδεση μέσω GPRS μπορεί να μας προσφέρει 24ωρη κάλυψη και επικοινωνία.

8. Τι είναι σύνδεση μέσω GPRS/ δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και για ποιο λόγο πρέπει να έχουμε αυτή τη λειτουργία;

Η σύνδεση μέσω GPRS αφορά τη σύνδεση στο κεντρικό σταθμό μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Αυτός ο τρόπος σύνδεσης προϋποθέτει την πλήρη ασφάλεια επικοινωνίας του χώρου με τον κεντρικό σταθμό καθώς δεν επηρεάζεται από τις καλωδιώσεις της σταθερής τηλεφωνίας ή τις βλάβες των παρόχων τους και είναι δύσκολο να παραβιαστεί από κακόβουλες ενέργειες.

9. Μπορώ να διαχειρίζομαι το συναγερμό από το κινητό μου;

Βεβαίως! Τα συστήματα της AXXON SECURITY, δίνουν τη δυνατότητα για την απομακρυσμένη χρήση του συστήματος σας εύκολα μέσω εφαρμογής των smartphones.

10. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λειτουργεί σωστά ο συναγερμός;

Η αυτονομία του συναγερμού σε περίπτωση διακοπής φτάνει στις 24 ώρες. Εφόσον, το σύστημα συντηρείται σωστά (αντικατάσταση μπαταριών) τότε ο συναγερμός σας θα λειτουργεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα και ανεπιθύμητους ψευδο-συναγερμούς.

11. Έχω κατοικίδιο μπορώ να βάζω συναγερμό;

Με τα σωστά τεχνολογικά προϊόντα βασισμένα στην σωστή μελέτη, υπάρχει λύση για να αφήνετε το κατοικίδιό σας μόνο του στο χώρο ενώ παράλληλα έχετε οπλίσει το σύστημά σας.

12. Μπορώ να οπλίσω το συναγερμό ενώ είμαι μέσα στο σπίτι;

Ναι! Με τη λειτουργεία «όπλιση παραμονής» μπορείτε να οπλίζετε ενώ βρίσκεστε μέσα στο χώρο σας χωρίς κάποιο πρόβλημα μετακίνησης από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

13. Γιατί είναι καλό να επιλέγουμε ασύρματο σύστημα συναγερμού;

Ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού μετατρέπει το κάθε άνοιγμα του χώρου σε μία ανεξάρτητη ζώνη. Με άλλα λόγια, εάν για κάποιο λόγο θέλετε να αφαιρέσετε από την όπλιση μία μπαλκονόπορτα ή ένα παράθυρο, μπορείτε συγχρόνως να οπλίσετε τον υπόλοιπο χώρο σας. Τέλος, οι ασύρματες συσκευές λύνουν το πρόβλημα των εμφανών καλωδιώσεων μέσα στο σπίτι.

14. Μένω σε σπίτι με ενοίκιο, μπορώ να εγκαταστήσω σύστημα ασφαλείας;

Ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει πλήρως σε οποιαδήποτε χώρο. Εάν νοικιάζετε κάποιο χώρο (για προσωπική ή επαγγελματική χρήση) και θέλετε να προχωρήσετε σε εγκατάσταση συναγερμού ή κάποιου άλλου συστήματος ασφαλείας, σε περίπτωση μετακόμισης μεταφέρεται και ολόκληρο το σύστημα ασφαλείας στο νέο σας χώρο.